Informační technologie

Projektové a inovační centrum zajišťuje správu počítačových sítí od koncových stanic přes servery až po správu podnikových informačních systémů. Cílem námi spravovaných systémů a zařízení je maximální spolehlivost a funkčnost pro koncového uživatele. Naši technici chápou, že počítače, systémy a další zařízení nejsou cíle, ale prostředkem pro to, aby organizace mohli dosahovat svých cílů. Bližší popis konkrétních technologií a referencí.

 

Správa serverů, diskových polí a síťových prvků

Zaměstnanci v malých a středních podnicích při své činnosti často potřebují rychlý přístup k informacím o zákaznících, dodavatelích, legislativě nebo o vlastní firmě a činnosti kolegů apod. Toto vyžaduje budování podnikové sítě, ve které jsou jednotlivé počítače spojeny prostřednictvím switchů a dalších síťových prvků. V souvislosti se sdílením dat je často nutné řešit, jestli všichni uživatelé mohou vidět všechno, nebo jestli do některých informací přístup nemají. Tyto politiky jsou spravovány prostřednictvím serverů a firewallů. Konfigurace takovéto sítě může být pro jednotlivce značně náročná. Naši technici v současné době spravují sítě, jež v jediný okamžik mohou zároveň využívat i stovky uživatelů. Týdenní využití sítí pak přesahuje jednotky tisíc. Technici z Projektového a inovačního centra VŠTE, s.r.o. Vám rádi poradí s konfigurací Vaší sítě, nebo Vám jí přímo nastaví. V případě zájmu nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

 

Implementace a údržba podnikových informačních systémů

Podnikové informační systémy jsou zdrojem nejrůznějších dat o zaměstnancích, projektech, zákaznících a dalších velmi podstatných skutečností pro podnikání. Bez nadsázky lze konstatovat, že kvalitní a rychlé informace v dnešní době představují konkurenční výhodu na trhu. K tomuto však nestačí pouze koupit drahý informační systém. Data do systému je třeba systematicky zadávat a následně s nimi analyticky pracovat. Jedině tímto způsobem se z obyčejných dat na disku stává konkurenční výhoda, která umožni firmě nejrychleji podat nabídku nebo nejpřesněji odhadnout náklady a pracnost projektu. Technici Projektového a inovačního centra v tuto chvíli spravují přes deset informačních systémů, jež mají statisíce databázových záznamů. Potřebujete-li s implementací Vašeho podnikového informačního systému pomoci, můžeme Vám poskytnout poradenství nebo systém přímo implementovat.