Taber Linear Abraser

Účel a použití:

Taber Linear AbraserMěření odolnosti proti oděru, i další vlastnosti materiálu, na hotovém produktu jakékoliv velikosti a tvaru – plochém, konkávním či konvexním.

Přístroj Linear Abraser slouží především ke zkoušení již hotových produktů. Díky volně plovoucí zkušební hlavě může sledovat kontury prakticky libovolně velkého vzorku.

Vzhledem k neexistenci omezení, co se týče tvaru a velikosti vzorků, je Linear Abraser ideální ke zkoušení plastů, automobilových komponentů, dílů s nátěry, tištěné grafiky, optických produktů, gumy, kůže a tkanin. Je také vhodným vybavením laboratoří.

 

Konzistentní standard zkoušek se světoznámými abrazivy značky Taber.

Linear Abraser využívá k nanášení oděru třecí elementy Wearaser, jež tvarem i velikostí odpovídají gumě na tuhu. Třecí elementy Wearaser využívají vysoce kvalitní abraziva, která se nalézají také ve světoznámých třecích kladkách Taber, a jsou zárukou konzistentních výsledků zkoušek.

 

Více účelové zkoušky s pomocí jediného robustního a trvanlivého přístroje.

Díky nastavitelné výšce zdvihu, rychlosti, síle přítlaku a široké nabídce třecích elementů Wearraser je možné přizpůsobit si parametry zkoušky přesně na míru. Volitelný stůl na upevňování vzorků zajišťuje dodatečnou flexibilitu při zkoušení malých, nebo nepravidelných vzorků. Plus, při aplikaci volitelného příslušenství lze zkoušet také odolnost proti škrábancům, odolnost proti vrypu mincí, crockmetr (na blednutí barev např. na textilu), odolnost vůči otěru.

 

Technické parametry:

Délka zdvihu
0,5 “, 1.0 “, 2. 0“, 3.0 “, 4.0 “
Variabilní rychlost zdvihu
Od 2 – 75 cyklů za min.
Tlačítka s přednastavenými rychlostmi
2,15,25,30,40,60 cyklů za min.
Variabilní síla přítlaku pomocí volitelných zatěžovacích disků
350 – 2100g
Upínací objímka z nerez oceli na pružné či sklovité elementy
Wereaser
Laserové zarovnání
Rozhraní pro dálkovou spoušť
(Start/Stop)
Volitelné napájení
115V/230V